KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

23.11.2020 Poniedziałek

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni i razowy ze słonecznikiem, masło, twarożek, papryka, szczypiorek herbata owocowa.
Deser: mandarynki.
Obiad: zupa neapolitańska, natka, koperek, gołąbki w kapuście włoskiej, ziemniaki, kompot z jabłek, śliwek, aronii.
Podwieczorek: bułka wrocławska z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, herbata owocowa.
Deser: jabłka.

24.11.2020 Wtorek

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, słonecznik, chleb pszenno-żytni, chleb orkiszowy, masło, ser żółty, rzodkiewka, herbata malinowa.
Deser: pomarańcze.
Obiad: zupa kalafiorowa, natka, koperek, podudzia z kurczaka pieczone, ziemniaki, sałata zielona z koperkiem, winegret, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: ciasto z jabłkiem, mleko, herbata owocowa .

25.11.2020 Środa

Śniadanie: płatki jaglane na mleku, chleb pszenno-żytni, chleb firmowy, jajko gotowane, masło, pomidor, kiełki, herbata owocowa.
Deser: banany.
Obiad: rosół, natka, koperek, mięso w sosie własnym,  kasza gryczana, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: parówki z szynki na ciepło, ketchup dla dzieci Pudliszek, chleb pszenno-żytni i graham z masłem, herbata owocowa.
Deser: jabłka.

26.11.2020 Czwartek

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, rodzynki, chleb pszenno-żytni i orkiszowy, masło, szynka w siatce, sałata, rzodkiewka, herbata malinowa.
Deser: gruszki.
Obiad: zupa pomidorowa, natka, koperek, kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: bułeczka z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, herbata malinowa
Deser: jabłka.

27.11.2020 Piątek

Śniadanie: kawa na mleku, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, polędwica, ogórek świeży, herbata owocowa.
Deser: jabłka.
Obiad: zupa z soczewicą, natka, koperek, makaron pełne ziarno, twaróg półtłusty, sos jogurtowo-truskawkowy, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: kasza manna na mleku na gęsto, syrop Herbapol.
Deser: mandarynki.