Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Kwiecień 2024

PONIEDZIAŁEK-22.04.2024   -

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, bułka zbożowa z masłem, salami, papryka, ogórek małosolny, herbata owocowa

OBIAD:  Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym, ziemniaki purre, ryba po grecku,                      kompot wiśniowy

PODWIECZOREK:    Bułeczka hot - dog, parówka z szynki, ketchup, mix warzyw,                                      herbata czarna z cytryną
owoc - truskawki 

WTOREK -23.04.2024

ŚNIADANIE:   Chleb pszenno-żytni, chleb sojowy z masłem, ser biały, ogórek zielony, rzodkiewka, mięta

OBIAD: Zupa  pomidorowa z makaronem, ziemniaki purre, kotlet schabowy,                                             kapusta młoda z koperkiem, kompot z rabarbaru

PODWIECZOREK:   Ryż gotowany, jabłko duszone z cynamonem, polewa jogurtowa
owoc - jabłko

ŚRODA- 24.04.2024 

ŚNIADANIE:     Bułka orkiszowa z masłem, szynka krucha, pomidor, sałata, herbata z żurawiny

OBIAD:   Zupa jarzynowa, ryż gotowany, pierś z kurczaka duszona, sałata lodowa z jogurtem, lemoniada

PODWIECZOREK:    Budyń czekoladowy, ciasteczka owsiane
owoc - borówki 

CZWARTEK-25.04.2024

ŚNIADANIE:    Chleb pszenno-żytni, chleb wiejski z masłem, domowa nutella z avocado, herbata czarna

OBIAD:  Zupa szczawiowa, kasza gryczana, szynka duszona w sosie własnym, marchewka mini,                  kompot z czerwonej porzeczki

PODWIECZOREK:   Rogali maślany, kawa inka
owoc - gruszka

PIĄTEK-26.04.2024

ŚNIADANIE:   Chleb pszenno-żytni, chleb wiejski z masłem, polędwica sopocka, kiełki,                         pomidorki koktajlowe, rumianek

OBIAD  Barszcz biały z kiełbaską,makaron spaghetti, sos mięsno - pomidorowy, kompot owocowy

PODWIECZOREK:   Kefir z owocami sezonowymi
owoc - sok owocowy 

 

pogrubionym kolorem wyróżniono alergeny

*
w wyjątkowych sytuacjach menu może ulec zmianie

 

Wykaz alergenów

 - substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji -

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Nr alergenu

Rodzaj alergenu

1*

Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.

2*

Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

3*

Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.

4*

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.

5*

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.

6*

Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.

7*

Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

8*

Orzechy tzn. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone oraz produkty przygotowane na ich bazie.

9*

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.

10*

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.

11*

Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.

12*

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

13*

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.

14*

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.