Jadłospis

LISTOPAD 2025
PONIEDZIAŁEK - 10.11.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb miodowy z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, herbata czarna
OBIAD: Krem z marchewki, pierogi ruskie domowej roboty,lemoniada
PODWIECZOREK: Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka dziadka, ogórek, herbata czarna
owoc - jabłko
WTOREK -11.11.2025r. NIECZYNNE
ŚNIADANIE:
OBIAD:
PODWIECZOREK:
ŚRODA- 12.11.2025r.
ŚNIADANIE: Bułka wrocławska z masłem, domowa jajecznica, herbata czarna
OBIAD: Krupnik, makaron spaghetti, sos Bolognese mięsno - pomidorowy, woda z cytryną
PODWIECZOREK: Rogalik maślany, mleko waniliowe
owoc - daktyle
CZWARTEK 13.11.2025r.
ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, chleb pszenno-żytni, chleb wiejski z masłem, szynka z indyka, sałata, herbata owocowa
OBIAD: Zupa fasolowa, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z ogórka i marchewki, kompot truskawkowy
PODWIECZOREK: Chleb pszenno - żytni z masłem, domowa pasta rybna, papryka, herbata czarna z cytryną
owoc - ananas
PIĄTEK-14.11.2025r.
ŚNIADANIE : Chleb pszenno - żytni, chleb razowy z masłem, ser biały z miodem, herbata czarna
OBIAD: Żurek z kiełbaską, ziemniaki gotowane, kotlet z indyka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot z czarnej porzeczki
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, kakao
owoc - gruszka
pogrubionym kolorem wyróżniono alergeny
*w wyjątkowych sytuacjach menu może ulec zmianie
Wykaz alergenów
- substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji -
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Nr alergenu | Rodzaj alergenu |
1* | Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie. |
2* | Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
3* | Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
4* | Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
5* | Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
6* | Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
7* | Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą) |
8* | Orzechy tzn. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
9* | Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie. |
10* | Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie. |
11* | Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie. |
12* | Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców. |
13* | Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
14* | Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
