KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

9.03.2020 Poniedziałek

Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, żurawina, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, szynka z wędzarki, pomidor, herbata z dzikiej róży.
Deser: mandarynki.
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, natka, koperek, kotlet z piersi kurczaka panierowany, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: placuszki z jabłkiem, mięta z cytryną.

10.03.2020 Wtorek

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni i orkiszowy z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka, herbata malinowo-żurawinowa.
Deser: jabłka.
Obiad: barszcz biały z kiełbaską, natka, koperek, makaron „pełne ziarno” z twarogiem półtłustym, sos jogurtowo-owocowy, kompot z jabłek, śliwek i truskawek.
Podwieczorek: chleb pszenno-żytni i razowy z dynią z masłem, ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.
Deser: banany.

11.03.2020 Środa

Śniadanie: kawa na mleku, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, jajecznica, szczypiorek, herbata malinowa.
Deser: banany.
Obiad: zupa neapolitańska, natka, koperek, gołąbki ryżowo-mięsne w kapuście włoskiej, ziemniaki, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem,polędwica w siatce, ogórek zielony, kiełki, herbata żurawinowa.
Deser: jabłka.

12.03.2020 Czwartek

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, twarożek śmietankowy, rzodkiewka, liść sałaty, herbata owocowa.
Deser: mandarynki.
Obiad: zupa pieczarkowa, natka, koperek, pulpeciki w sosie pomidorowym,kasza gryczana, buraczki zasmażane, kompot z jabłek, śliwek i wiśni.
Podwieczorek: chałka z masłem i dżemem niskocukrowym, mleko, herbata owocowa.
Deser: jabłka.

13.03.2020 Piątek

Śniadanie: płatki jaglane na mleku, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, szwedzki stół, warzywa różne, herbata owocowa.
Deser: jabłka.
Obiad: zupa ogórkowa, natka, koperek, krokiety z mięsem, marchewka do gryzienia, kompot.
Podwieczorek: chleb pszenno-żytni i graham z masłem, ser żółty, papryka, herbata owocowa.
Deser: koktail Tarzana, ciasteczko owsiane z żurawiną.