Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

Witamy na dyżurze wakacyjnym 2024

Lipiec 2024

PONIEDZIAŁEK 15.07.2024   -

ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni i chleb razowy z masłem, polędwica sopocka, kiełki, pomidor,                 kawa inka

OBIAD : Zupa kalafiorowa, makaron z serem białym, polewa jagodowa, kompot owocowy
 PODWIECZOREK:    Kasza manna na gęsto z owocami
owoc - Jabłko

WTOREK -16.07.2024

ŚNIADANIE:   Chleb pszenno-żytni i chleb wieloziarnisty z masłem, parówka na ciepło, ogórek zielony, papryka, herbata owocowa

OBIAD:   Zupa owocowa z makaronem, ziemniaczki młode z koperkiem, kotleciki szu-szu,                        bukiet warzyw, woda z cytryną

PODWIECZOREK:      Biszkopt własnego wypieku, mleko z miodem
owoc - Arbuz 

ŚRODA- 17.07.2024  

ŚNIADANIE:   Chleb firmowy i chleb orkiszowy z masłem, twarożek z białego sera, miód, szczypior, herbata czarna z cytryną

OBIAD: Zupa zacierkowa, gotowany ryż, duszone jabłka, polewa jogurtowa

PODWIECZOREK:  Chałka z masłem, kakao
owoc -
Melon 

CZWARTEK-18.07.2024 

ŚNIADANIE:    Paluch wieloziarnisty z masłem, polędwica z indyka, rukola, pomidorki koktajlowe, herbata miętowa

OBIAD:  Rosół z domowym makaronem,  ziemniaki, kotlet schabowy, surówka colesław,                      kompot wiśniowy

PODWIECZOREK:   Pudding chia z musem truskawkowym
  owoc -
Gruszka
PIĄTEK-19.07.2024 

ŚNIADANIE:  Chleb pszenno-żytni i chleb razowy z dynią z masłem, szwedzki stół, mix warzyw,              herbata czarna

OBIAD:   Barszczyk czerwony, domowe paszteciki z mięsem

PODWIECZOREK:     Domowy sernik na zimno, herbata rumiankowa
  owoc -
Sok jabłkowy 

 

pogrubionym kolorem wyróżniono alergeny

*
w wyjątkowych sytuacjach menu może ulec zmianie

 

Wykaz alergenów

 - substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji -

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Nr alergenu

Rodzaj alergenu

1*

Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.

2*

Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

3*

Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.

4*

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.

5*

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.

6*

Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.

7*

Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

8*

Orzechy tzn. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone oraz produkty przygotowane na ich bazie.

9*

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.

10*

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.

11*

Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.

12*

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

13*

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.

14*

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.