Jadłospis

Grudzień 2025
PONIEDZIAŁEK - 22.12.2025r.
ŚNIADANIE: Mleko do picia, bułeczka jaglana z masłem, jajko na twardo, szczypior
OBIAD: Krem z kalafiora Kluski leniwe z serem białym, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Bułka maślana z kruszonką, herbata miętowa
owoc - Jabłka
WTOREK -23.12.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni i chleb razowy z masłem, ser żółty, papryka, bawarka
OBIAD: Zupa ogórkowa, ziemniaki gotowane, kotlety sojowe, brokuły z masłem, kompot z wiśni
PODWIECZOREK: Chleb pszenno-żytni z masłem, wędlina, ogórek kiszony, herbata z cytryną
owoc - Melon
ŚRODA- 24.12.2025r. WIGILIA -PRZEDSZKOLE NIECZYNNE
ŚNIADANIE:
OBIAD:
PODWIECZOREK:
owoc -
CZWARTEK 25.12.2025r.BOŻE NARODZENIE -PRZEDSZKOLE NIECZYNNE
ŚNIADANIE:
OBIAD:
PODWIECZOREK:
owoc -
PIĄTEK-26.12.2025r.BOŻE NARODZENIE -PRZEDSZKOLE NIECZYNNE
ŚNIADANIE:
OBIAD:
PODWIECZOREK:
owoc -
pogrubionym kolorem wyróżniono alergeny
*w wyjątkowych sytuacjach menu może ulec zmianie
Wykaz alergenów
- substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji -
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Nr alergenu | Rodzaj alergenu |
1* | Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie. |
2* | Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
3* | Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
4* | Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
5* | Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
6* | Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
7* | Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą) |
8* | Orzechy tzn. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
9* | Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie. |
10* | Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie. |
11* | Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie. |
12* | Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców. |
13* | Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
14* | Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |

