Jadłospis

LISTOPAD 2025
PONIEDZIAŁEK - 17.11.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb razowy z masłem, szynka dziadka, pomidor, szczypiorek, bawarka
OBIAD: Ryżanka, naleśnik z serem białym, polewa truskawkowa, domowa lemoniada
PODWIECZOREK: Chleb pszenno-żytni z masłem, salami, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną
owoc - szaron kaki
WTOREK -18.11.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb razowy z masłem, ser biały, rzodkiewka, kiełki, kakao
OBIAD: Zupa prezydencka, ziemniaki gotowane, kotlet mielony, buraczki na ciepło, kompot z czarnej porzeczki
PODWIECZOREK: Koktajl jagodowy, chrupki kukurydziane
owoc - pomarańcza
ŚRODA- 19.11.2025r.
ŚNIADANIE: Owsianka na mleku, chleb pszenno-żytni, chleb z ziarnem z masłem, dżem niskosłodzony,
OBIAD: Zupa kalafiorowa, ryż gotowany, leczo mięsno - warzywne, kompot z rabarbaru
PODWIECZOREK: Domowe racuchy drożdżowe, rumianek do picia
owoc - suszone jabłka
CZWARTEK 20.11.2025r.
ŚNIADANIE: Chleb pszenno-żytni, chleb wiejski z masłem, szynka z indyka, sałata, herbata owocowa
OBIAD: Zupa pomidorowa, ziemniaki purre, kotlet szu-szu, sałata lodowa z sosem winegret, kompot z śliwek
PODWIECZOREK: Galaretka owocowa, domowa bita śmietana
owoc - kiwi
PIĄTEK-21.11.2025r.
ŚNIADANIE : Grzanki z serem żółtym, ketchup, herbata czarna z cytryną
OBIAD: Grochówka na wędzonce,ręcznie robione kartacze z mięsem, lemoniada
PODWIECZOREK: Bułka z budyniem, kawa inka
owoc - banan
pogrubionym kolorem wyróżniono alergeny
*w wyjątkowych sytuacjach menu może ulec zmianie
Wykaz alergenów
- substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji -
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Nr alergenu | Rodzaj alergenu |
1* | Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie. |
2* | Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
3* | Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
4* | Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
5* | Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
6* | Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
7* | Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą) |
8* | Orzechy tzn. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
9* | Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie. |
10* | Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie. |
11* | Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie. |
12* | Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców. |
13* | Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
14* | Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie. |
