Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

 

 

 LISTOPAD 2025  

PONIEDZIAŁEK   - 17.11.2025r.

ŚNIADANIE:   Chleb pszenno-żytni, chleb razowy z masłem, szynka dziadka, pomidor, szczypiorek, bawarka 
OBIAD:    Ryżanka, naleśnik z serem białym,                               polewa truskawkowa, domowa lemoniada 
PODWIECZOREK:   Chleb pszenno-żytni z masłem, salami, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną
owoc - szaron kaki

WTOREK -18.11.2025r. 

ŚNIADANIE:   Chleb pszenno-żytni, chleb razowy z masłem, ser biały, rzodkiewka, kiełki, kakao 

OBIAD: Zupa prezydencka, ziemniaki gotowane,                           kotlet mielony, buraczki na ciepło, kompot z czarnej porzeczki

PODWIECZOREK:   Koktajl jagodowy, chrupki kukurydziane
owoc - pomarańcza  
ŚRODA-  19.11.2025r.

ŚNIADANIE:    Owsianka na mleku, chleb pszenno-żytni, chleb z ziarnem z masłem, dżem niskosłodzony,
OBIAD:  Zupa kalafiorowa, ryż gotowany,                                                         leczo mięsno - warzywne, kompot z rabarbaru 

PODWIECZOREK:   Domowe racuchy drożdżowe, rumianek                 do picia
owoc - suszone jabłka

CZWARTEK 20.11.2025r.

ŚNIADANIE:     Chleb pszenno-żytni, chleb wiejski z masłem, szynka z indyka, sałata, herbata owocowa 
OBIAD:   Zupa pomidorowa, ziemniaki purre, kotlet szu-szu, sałata lodowa z sosem winegret, kompot z śliwek 

PODWIECZOREK:  Galaretka owocowa, domowa bita śmietana
owoc - kiwi                    

PIĄTEK-21.11.2025r.

ŚNIADANIE :     Grzanki z serem żółtym, ketchup, herbata czarna z cytryną 
OBIAD:    Grochówka na wędzonce,ręcznie robione kartacze                        z mięsem, lemoniada
PODWIECZOREK:   Bułka z budyniem, kawa inka
owoc - banan

 
pogrubionym kolorem wyróżniono alergeny


*
w wyjątkowych sytuacjach menu może ulec zmianie

 

Wykaz alergenów

 - substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji -

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Nr alergenu

Rodzaj alergenu

1*

Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie.

2*

Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.

3*

Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie.

4*

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie.

5*

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie.

6*

Ziarna sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie.

7*

Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

8*

Orzechy tzn. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone oraz produkty przygotowane na ich bazie.

9*

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie.

10*

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie.

11*

Ziarna sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie.

12*

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10 mg/kg lub 10 mg/l w przybliżeniu na całkowita zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.

13*

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie.

14*

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie.