KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

21.09.2020 Poniedziałek
Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni i firmowy z  masłem, szynka w siatce, pomidor, herbata owocowa.
Deser: gruszki.
Obiad: zupa koperkowa, natka, spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym, kompot.
Podwieczorek: rogalik drożdżowy z masłem, herbata owocowa.
Deser: jabłka.

22.09.2020 Wtorek
Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, chleb pszenno-żytni i orkiszowy z  masłem, kiełbasa krakowska, ogórek świeży, herbata z dzikiej róży.
Deser: winogrona.
Obiad: zupa pieczarkowa - krem z groszkiem ptysiowym, natka, koperek, naleśniki z twarożkiem, sos truskawkowy, kompot.
Podwieczorek: ryż gotowany z duszonym jabłkiem, herbata owocowa.

23.09.2020 Środa
Śniadanie:
  płatki żytnie na mleku, chleb pszenno-żytni i graham z  masłem, ser żółty, rzodkiewka, kiełki lucerny, herbata owocowa.
Deser: banany.
Obiad: kapuśniak, natka, koperek, pulpeciki w sosie własnym, kasza jęczmienna, sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem, winegret, kompot z jabłek, śliwek i truskawek.
Podwieczorek: chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek świeży, herbata z żurawiną
Deser: jabłka.

24.09.2020 Czwartek
Śniadanie:
płatki jaglane na mleku, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, papryka, herbata malinowa.
Deser: arbuz.
Obiad: żurek domowy, natka, koperek, ryba smażona w panierce, ziemniaki, sałatka Coleslaw, kompot.
Podwieczorek: ciepłe kanapki z bułeczki z masłem, żółty ser, pomidor, herbata owocowa.
Deser: jabłka.

25.09.2020 Piątek
Śniadanie: kakao, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, polędwica w siatce, ogórek małosolny, herbata z żurawiną.
Deser: śliwki.
Obiad: barszcz czerwony, natka, koperek, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, marchewka z jabłkiem, kompot.
Podwieczorek: koktajl jogurtowo-truskawkowy, herbatniki.