Przedszkole nr 13
w Warszawie

Jadłospis

17.02.2020 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:kawa na mleku, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, herbata malinowa.
Deser:sok owocowy.
Obiad:rosół z makaronem, natka, koperek, kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, kompot z jabłek, truskawek i śliwek.
Podwieczorek: ryż z jabłkiem duszonym, sos jogurtowo-owocowy.

18.02.2020 WTOREK

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, chleb pszenno-żytni i orkiszowy z masłem, szynka w siatce, kiełki lucerny, pomidory, herbata owoce lasu.
Deser:mandarynki.
Obiad:krupnik,natka, koperek, naleśniki z twarożkiem śmietankowo-waniliowym, sos jogurtowo-owocowy, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek:chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata malinowo-żurawinowa.
Deser:jabłka.

19.02.2020 ŚRODA

Śniadanie:płatki orkiszowe na mleku, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, kiełbasa żywiecka,kiełki, papryka, herbata malinowa.
Deser:banany.
Obiad:zupa neapolitańska, natka, koperek, ryba smażona w panierce, ziemniaki, sałata lodowa z koperkiem, winegret, kompot z jabłek, truskawek i śliwek.
Podwieczorek:placuszki z jabłkiem, mleko, herbata owocowa.

20.01.2020 CZWARTEK

Śniadanie:kakao na mleku, chleb pszenno-żytni i 5 ziaren z masłem, jajko gotowane z majonezem, szczypiorek, herbata żurawinowa.
Deser: sok owocowy.
Obiad:barszcz ukraiński, natka, koperek, łazanki z mięsem i kapustą, kompot z jabłek, śliwek i truskawek.
Podwieczorek:pączki, herbata malinowo-żurawinowa.
Deser: jabłka.

21.02.2020 PIĄTEK

Śniadanie:płatki jaglane na mleku, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, szwedzki stół, warzywa różne (pomidor, ogórek, kiełki lucerny, papryka),herbata owocowa.
Deser:jabłka.
Obiad:kapuśniak, natka, koperek, kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, fasolka szparagowa z masełkiem i bułeczką, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek:koktajl Tarzana, ciasteczko owsiane.

 

 Następny tydzień

24.02.2020 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni  i razowy z masłem, schab pieczony z majerankiem, ogórek kiszony, herbata malinowa.
Deser:mandarynki.
Obiad:zalewajka, natka, koperek, gulasz wieprzowy, kasza bulgur, sałatka Colesław, kompot z jabłek, truskawek i śliwek.
Podwieczorek:chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, ser żółty, pomidor, herbata malinowa.
Deser:jabłka.

25.02.2020 WTOREK

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, rodzynki, chleb pszenno-żytni i orkiszowy z masłem,wędlina drobiowa, pomidory, herbata owoce lasu.
Deser:sok owocowy.
Obiad:zupa warzywna,natka, koperek, kluseczki leniwe z masłem i bułeczką, marchewka do gryzienia, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek:kasza manna na gęsto na mleku, syrop Herbapol.
Deser:jabłka.

26.02.2020 ŚRODA

Śniadanie:płatki żytnie na mleku, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, ser żółty, kiełki, papryka, herbata malinowa.
Deser:banany.
Obiad:zupa pomidorowa z ryżem, natka, koperek, kotlet z jajka, ziemniaki, sałata lodowa z ogórkiem i pomidorem, winegret, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek:chleb pszenno-żytni i 5 zbóż z masłem, twarożek śmietankowy z miodem, mleko, herbata owocowa.
Deser: jabłka.

27.01.2020 CZWARTEK

Śniadanie:płatki jęczmienne na mleku, chleb pszenno-żytni i miodowyz masłem,kiełbasa żywiecka, rzodkiewka, szczypiorek, herbata żurawinowa.
Deser: sok owocowy.
Obiad:zupa ogórkowa, natka, koperek, spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym, kompot owocowy.
Podwieczorek:faworki, herbata z dzikiej róży.
Deser: jabłka.

28.02.2020 PIĄTEK

Śniadanie:płatki orkiszowe na mleku, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, szwedzki stól, warzywa różne,herbata malinowo-żurawinowa.
Deser:jabłka.
Obiad:grochówka, natka, koperek,mięso w sosie własnym, ziemniaki,marchewka z jabłkiem,kompot z jabłek, truskawek i śliwek.
Podwieczorek:koktajl jogurtowo-owocowy,bułka wrocławska z masłem