Przedszkole nr 13
w Warszawie

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK -  20.05.2019r.

ŚNIADANIE: płatki owsiane  na mleku, słonecznik, chleb pszenno-żytni i razowy firmowy z masłem, twaróg półtłusty, rzodkiewka, sałata, herbata owocowa.

DESER: jabłko.

OBIAD: zupa wielowarzywna, natka, koperek, łazanki z kapustą kiszoną i mięsem wieprzowym,  kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: koktajl jogurtowo-truskawkowy, bułeczka wrocławska z masłem.

WTOREK - 21.05.2019r.

ŚNIADANIE: płatki jaglane na mleku, rodzynki, chleb pszenno-żytni i orkiszowy z masłem, polędwica w siatce, kiełki, ogórek zielony, herbata owoce sadu.

DESER: sok owocowy 100%.

OBIAD: barszczyk czerwony, natka, koperek, kotlety mielone, ziemniaki puree, surówka z białej kapusty z marchewką, winegret,  kompot   wieloowocowy.

PODWIECZOREK: chleb pszenno-żytni i firmowy  z masłem,  jajko gotowane, sałata zielona, szczypiorek,  herbata malinowa.

DESER: jabłko.

ŚRODA - 22.05.2019r.

ŚNIADANIE: kawa  na mleku, chleb pszenno-żytni i graham z masłem, szynka, ogórek małosolny,  herbata malinowa.

DESER: arbuz.

OBIAD: zupa fasolowa, natka, koperek, makaron pełnoziarnisty z twarogiem półtłustym, sos jogurtowo-owocowy,  kompot z jabłek, truskawek i aronii.

PODWIECZOREK: placki ziemniaczane, mięta z cytryną.

DESER: jabłko.

CZWARTEK - 23.05.2019r.

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, żurawina, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbata malinowa.

DESER: sok owocowy 100%.

OBIAD:  zupa ogórkowa, natka, koperek, smażona ryba, ziemniaki, marchewka z groszkiem,  kompot z jabłek, śliwek i aronii.

PODWIECZOREK: chleb pszenno-żytni i  firmowy razowy z masłem, ser żółty na ciepło, pomidor, mięta z cytryną.

DESER: jabłko.

PIĄTEK- 24.05.2019r.

ŚNIADANIE: płatki jęczmienne na mleku, siemię lniane, chleb pszenno-żytni i 5 ziaren z masłem, wędlina drobiowa, papryka, szczypiorek,  herbata żurawinowa.

DESER: banan.

OBIAD: kapuśniak z zieleniną, jajko sadzone, ziemniaki, sałata zielona z pomidorem, rzodkiewką i ogórkiem kiszonym, winegret,  kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: ryż z jabłkiem duszonym, sos jogurtowo-truskawkowy, mięta z cytryną.