Przedszkole nr 13
w Warszawie

Jadłospis

16.09.2019 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, szynka babci, papryka,  herbata malinowa z pigwą.
Deser:śliwki.
Obiad:barszcz czerwony, kotlet schabowy, ziemniaki, sałata lodowa,sos winegret, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek:chleb pszenno-żytni i 5-ziaren z masłem, ser żółty, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.
Deser: jabłka.

 17.09.2019 WTOREK

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni i orkiszowy z masłem, szynka w siatce, ogórek zielony, herbata owocowa.
Deser:brzoskwinie.
Obiad: zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym, natka, koperek, naleśniki z serem i sosem śmietankowo-truskawkowym, kompot z jabłek, śliwek i truskawek.
Podwieczorek:chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, jajko gotowane, pomidor, kiełki lucerny, mięta z cytryną.
Deser: jabłka.

18.09.2019 ŚRODA

Śniadanie:płatki jęczmienne na mleku, chleb pszenno-żytni i graham z masłem,wędlina drobiowa, ogórek małosolny, pomidor, herbata z dzikiej róży.
Deser:winogrona.
Obiad:rosół z makaronem, natka, koperek, gulasz mięsny, ziemniaki,marchewka duszona, kompot z jabłek, truskawek i śliwek.
Podwieczorek:ryż z duszonym jabłkiem, sos jogurtowo-waniliowy.

19.09.2019 CZWARTEK

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, parówki na ciepło, ketchup dla dzieci Pudliszek, herbata żurawinowa.
Deser:gruszka.
Obiad:zupa minestrone, krokiety z mięsem, ogórek małosolny, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: koktajl jogurtowo-truskawkowy, bułka wrocławska z masłem.

20.09.2019 PIĄTEK

Śniadanie:kakao, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, polędwica w siatce,papryka,  herbata malinowa.
Deser:jabłko.
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, natka, koperek, filet z ryby, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy.
Podwieczorek:chleb pszenno-żytni z dynią i z masłem, ser żółty, rzodkiewka, pomidor.
Deser:jabłka.