Przedszkole nr 13
w Warszawie

Jadłospis

 

12.11.2019 WTOREK

Śniadanie:kakao na mleku, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, polędwica w siatce, ogórek kiszony, herbata owocowa..
Deser: jabłko.
Obiad: zupa ryżanka na rosole, natka, koperek, spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym, kompot wieloowocowy.
Deser: koktajl z kefiru i truskawek, bułeczka wrocławska z masłem.

 13.11.2019 ŚRODA

Śniadanie: kasza manna na mleku, rodzynki, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, herbata owocowa.
Deser: sok owocowy 100%.
Obiad:zalewajka, natka, koperek, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot z jabłek, truskawek i aronii.
Podwieczorek: chleb pszenno-żytni i graham z masłem, ser żółty, papryka, kiełki lucerny, herbata malinowa.
Deser: jabłka.

14.11.2019 CZWARTEK

Śniadanie: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni i graham z masłem, schab pieczony z majerankiem, pomidor, herbata z owoców leśnych.
Deser: banany.
Obiad: zupa dyniowa – krem z grzaneczkami,natka, koperek, pierogi z serem, sos śmietankowy z truskawkami, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: ryż z duszonymi jabłkami, sos jogurtowo-waniliowy.

15.11.2019 PIĄTEK

Śniadanie: płatki jaglane na mleku, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem,twarożek śmietankowy z miodem, herbata z dzikiej róży.
Deser: sok owocowy 100%.
Obiad: zupa brokułowa, natka, koperek, gulasz wieprzowy, ziemniaki, buraczki z chrzanem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: chleb pszenno-żytni i orkiszowy z masłem, szynka w siatce, ogórek zielony, herbata z żurawiną.
Deser: jabłko

 

Następny tydzień

18.11.2019 Poniedziałek

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, słonecznik, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek kiszony, herbata z żurawiną.
Deser: sok owocowy.
Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, natka, koperek, klopsiki w sosie, ziemniaki, mizeria ze śmietaną i koperkiem, kompot ze śliwek, jabłek i truskawek.
Podwieczorek: chleb pszenno-żytni i graham z masłem, twarożek, rzodkiewka, herbata malinowa.
Deser:  jabłko.

19.11.2019 Wtorek

Śniadanie:płatki czekoladowo-kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, szynka w siatce, pomidor, herbata owoce lasu.
Deser: mandarynki.
Obiad: barszcz czerwony, natka, koperek, makaron pełne ziarno z serem i polewą śmietankowo-truskawkową, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: placuszki z jabłkiem, mięta z cytryną.

 20.11.2019 Środa

Śniadanie: kawa na mleku,  chleb pszenno-żytni i 5-zbóż z masłem,ser żółty,szczypiorek, sałata, herbata owocowa.
Deser: jabłko.
Obiad: zupa z soczewicą, natka, koperek, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot z jabłek, śliwek, i aronii.
Podwieczorek: koktajl Tarzana, ciasteczko owsiane.

21.11.2019 Czwartek

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, rodzynki, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, twaróg półtłusty, miód, herbata z dzikiej róży.
Deser: banany.
Obiad: krupnik, natka, koperek, mięso duszone w sosie własnym, kasza bulgur,sałata lodowa z pomidorem i ogórkiem, winegret, kompot.
Podwieczorek: parówki z szynki na ciepło, ketchup dla dzieci Pudliszek, bułka wrocławska z masłem, herbata malinowa.
Deser:  jabłko.

22.11.2019 Piątek

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, chleb pszenno-żytni i firmowy z masłem, polędwica w siatce, ogórek zielony, herbata owoce lasu.
Deser: sok owocowy.
Obiad: zupa warzywna, natka, koperek, pierogi z mięsem, marchewka do gryzienia, kompot wieloowocowy.