Jadłospis

JADŁOSPIS

 

15.04.2019 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: pieczywo mieszane z masłem, szynka pieczona z indyka, herbata owocowa i kawa Inka do wyboru.
Deser: winogrona.
Obiad: włoska zupa jarzynowa, kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa ,ogórek kiszony, herbata owocowa.

Deser: jabłko.

16.04.2019 WTOREK

Śniadanie: mleko, chleb pszenno-żytni i orkiszowy z masłem, twarożek śmietankowy z miodem, herbata  żurawinowa.
Deser: arbuz.
Obiad: kapuśniak ,natka, koperek, makaron z sosem pomidorowo-mięsnym, kompot.
Podwieczorek: chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, szynka w siatce, papryka, herbata malinowa.
Deser: jabłko.

17.04.2019 ŚRODA

Śniadanie: kakao, chleb pszenno-żytni i razowy z masłem, polędwica w siatce, ogórek kiszony herbata  owoce lasu.
Deser: winogrona.
Obiad: rosół , gulasz wieprzowy, ryż, surówka z kapusty z jabłkiem, cebulą i marchewką, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: pieczywo mieszane  z masłem, ser żółty, ogórek zielony, herbata malinowa.
Deser: jabłko.


18.04.2019 CZWARTEK

Śniadanie: mleko, pieczywo mieszane z masłem, polędwica , papryka, herbata  owocowa.
Deser: arbuz.
Obiad: barszcz biały z jajkiem, ryż, naleśniki z duszonymi  jabłkami, polewa śmietankowo-truskawkowa, kompot  ze śliwek, truskawek i aronii..
Podwieczorek: pieczywo mieszane  z twarożkiem, ser żółty, ogórek zielony, herbata owocowa.
Deser: jabłko