Jadłospis

Jadłospis

18.02.2019 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: kawa na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, schab pieczony z majerankiem, pomidor, herbata owocowa.
Deser: banan.
Obiad: zupa jarzynowa, spaghetti a’la bolognese (mięso wieprzowe, sos pomidorowy), kompot owocowy.
Podwieczorek: bułeczki kajzerki i owsiane z masłem i żółtym serem na ciepło, sałata, herbata malinowa.
Deser: jabłko.

19.02.2019 WTOREK

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku, orzechy włoskie, siemię lniane, pieczywo pszenno-żytnie i orkiszowe z masłem, szynka, ogórek zielony, herbata owocowa.
Deser: mandarynka.
Obiad: barszcz czerwony z ziemniakami,filet z indyka duszony,ziemniaki, bukiet kolorowych warzyw, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: mus ryżowo-bananowo-truskawkowy.

20.02.2019 ŚRODA

Śniadanie: płatki kukurydziane miodowe z mlekiem, pieczywo pszenno-żytnie i 5-ziaren z masłem, polędwica drobiowa, papryka, herbata malinowa z pigwą.
Deser: jabłko.
Obiad: kapuśniak, leniwe kluseczki z masłem i bułeczką, surówka z marchewki, kompot z truskawek, jabłek i agrestu.
Podwieczorek: pieczywo pszenno-żytnie i razowe-firmowe z masłem, pasztet dziadunia, ogórek kiszony, herbata owocowa.
Deser: kiwi.

21.02.2019 CZWARTEK

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, żurawina, słonecznik, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, herbata owocowa.
Deser: pomarańcze.
Obiad:krupnik, kotleciki mielone z ryby, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej, winegret, kompot owocowy.
Podwieczorek: pieczywo pszenno-żytnie i graham z masłem, twarożek, mleko, rzodkiewka, szczypiorek.
Deser: jabłko.

22.02.2019 PIĄTEK

Śniadanie: Kakao na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowy chleb ze słonecznikiem z masłem, pasta jajeczna, ogórek zielony, sałata, herbata malinowa.
Deser:jabłko.
Obiad: zupa zacierkowa na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki z ogórkiem kiszonym i czosnkiem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek: koktajl jogurtowo-owocowy, bułeczka wrocławska z masłem.