Jadłospis

kucharz

Jadłospis

 

JADŁOSPIS

15.10.2018 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: płatki orkiszowe z mlekiem,rodzynki, orzeszki ziemne, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser, ogórek kiszony, herbata owocowa.
Deser:śliwki.
Obiad: zupa neapolitańska, łazanki z mięsem i kapustą,kompot.
Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, polędwica, rzodkiewka, mleko, herbata owocowa.
Deser:jabłko.

16.10.2018 WTOREK

Śniadanie: płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka,pomidor, herbata owocowa.
Deser:gruszka.
Obiad:rosół, kotlet z jajka, ziemniaki, mizeria ze śmietaną, kompot.
Podwieczorek:pieczywo mieszane z masłem, twarożek,słonecznik, szczypiorek, mleko, herbata owocowa.
Deser:jabłko.

17.10.2018 ŚRODA

Śniadanie:płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka, herbata owocowa.
Deser:śliwki.
Obiad:zupa ryżanka z zieleniną, krokiety z mięsem i pieczarkami, sałata, winegret.
Podwieczorek:koktajl jogurtowo-truskawkowy, bułka z masłem.

18.10.2018 CZWARTEK

Śniadanie:kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa, pomidor, herbata owocowa.
Deser:śliwka.
Obiad: zupa dyniowa-krem, mięso porcjowane, ziemniaki, buraczki, kompot.
Podwieczorek: placki z jabłkiem, mleko,herbata owocowa.

19.10.2018 PIĄTEK

Śniadanie:płatki owsiane na mleku, siemię lniane,pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, ogórek kiszony, herbata owocowa.
Deser:jabłko.
Obiad: kapuśniak z zieleniną, makaron z białym serem i sosem jogurtowo-truskawkowym, kompot.
Podwieczorek:chałka z masłem, kakao, herbata owocowa.
Deser: winogrona.