Jadłospis

kucharz

JADŁOSPIS

Poniedziałek 18.09.2017r.

Śniadanie: makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą szynkową i papryką, herbata owocowa;
Deser: śliwki;
Obiad:
zupa neapolitańska, kotlet z jajka, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem i bułką, liść sałaty, kompot;
Podwieczorek:
kasza manna na gęsto z sokiem owocowym, bakalie;
Deser: jabłko.

Wtorek 19.09.2017r.

Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą serowo jogurtową z rzodkiewką i szczypiorkiem z dodatkiem siemienia lnianego, herbata z dzikiej róży;
Deser: sok naturalny;
Obiad:  
zupa krem brokułowa, gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym, ziemniaki, kalarepka do gryzienia, kompot;
Podwieczorek:
mleko, bułka z masłem i dżemem;
Deser:
arbuz.

Środa 20.09.2017r.

Śniadanie:  kawa na mleku,  pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, papryką, ogórkiem zielonym, herbata owocowa;
Deser: jabłko;
Obiad:
zupa ogórkowa, mięso pieczone, kasza gryczana, sałata z rzodkiewką, pomidory koktajlowe, kompot;
Podwieczorek:
placki z cukinii, woda z cytryną;
Deser: winogrona.

Czwartek 21.09.2017r.

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną szczypiorem i pomidorem, herbata owocowa;
Deser: morele;
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem, kotlet z indyka, ziemniaki, mizeria z sosem jogurtowym, kompot;
Podwieczorek:
kakao na mleku, chleb staropolski z masłem, serem żółtym i papryką, herbata owocowa
Deser: jabłko.

Piątek 22.09.2017r.

Śniadanie: płatki jęczmienne na mleku z rodzynkami, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą żywiecką podsuszaną, ogórkiem kiszonym i pomidorem, herbata owocowa;
Deser: gruszka;
Obiad:
kapuśniak z zieleniną, kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchwi z jabłkiem, kompot;
Podwieczorek:
koktajl jogurtowo- truskawkowy, rogal maślany z masłem;
Deser: śliwki.