Jadłospis

kucharz

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 17.12.2018r.:

ŚNIADANIE: płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni, razowy ze słonecznikiem, masło, szynka w siatce, papryka, herbata malinowa.
DESER: mandarynka.
OBIAD: zupa neapolitańska, koperek, natka, kotlet schabowy, ziemniaki, sałata zielona z ogórkiem kiszonym, pomidorem i szczypiorkiem, winegret, kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: chleb pszenno-żytni, chleb razowy na miodzie z żółtym serem, ogórek zielony, herbata owocowa.
DESER: jabłko.

WTOREK 18.12.2018r.:

ŚNIADANIE: płatki żytnie na mleku, chleb pszenno-żytni, chleb orkiszowy, masło, schab pieczony z majerankiem, pomidor, szczypiorek, herbata żurawinowa.
DESER: jabłko.
OBIAD: barszcz czerwony, koperek, natka, łazanki z kapustą i mięsem, kompot z jagód, jabłek, śliwek i truskawek.
PODWIECZOREK: kasza manna na mleku na gęsto, syrop 100% Herbapol.
DESER: pomarańcze.

ŚRODA 19.12.2018r.:

ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb pszenno-żytni, graham z masłem, łosoś wędzony, sałata, szczypiorek, herbata owocowa.
DESER: jabłko.
OBIAD: barszcz biały z ziemniakami, koperek, natka, polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: bułka gryczana, kajzerka z masłem, wędlina drobiowa, ogórek świeży, mleko, herbata z dzikiej róży.
DESER: mandarynka.

CZWARTEK 20.12.2018r.: 

ŚNIADANIE: płatki jaglane na mleku, żurawina, orzeszki ziemne, chleb pszenno-żytni, gryczany, masło, szynka w siatce, ogórek kiszony, rzodkiewka, herbata owocowa.
DESER: jabłko.
OBIAD: zupa warzywna,(pazibroda) z pomidorami i natką pietruszki , natka, makaron pełnoziarnisty z twarogiem półtłustym, sos jogurtowo-śmietankowo-truskawkowy, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: chałka z masłem, herbata owocowa.
DESER: pomarańcze.

PIĄTEK 21.12.2018r.:

ŚNIADANIE: kawa na mleku, chleb pszenno-żytni, chleb razowy ze słonecznikiem, masło, polędwica w siatce, szczypiorek, herbata owocowa.
DESER: jabłko.
OBIAD: zupa ogórkowa, koperek, natka, łosoś smażony, ziemniaki, surówka z kapusty białej z marchewką, cebulą i jabłkiem, kompot wieloowocowy.
PODWIECZOREK: koktajl jogurtowo-truskawkowy, bułka wrocławska z masłem.