Jadłospis

kucharz


    Jadłospis

15.01.2017 Poniedziałek
Śniadanie: kakao, pieczywo mieszane z masłem, pasztet, pomidor, herbata owocowa.
Deser: sok naturalny.
Obiad: rosół, filet z indyka w sosie, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot.
Podwieczorek: bułka z masłem, żółty ser, rzodkiewka, herbata owocowa.
Deser: jabłko.

16.01.2018 Wtorek
Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z miodem, bakalie, herbata owocowa.
Deser: kiwi.
Obiad: zupa ogórkowa, pierogi z mięsem, marchewka do gryzienia, kompot.
Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, liść sałaty, mięta z cytryną.
Deser: mandarynka.

17.01.2018 Środa
Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa, pomidor, herbata owocowa.
Deser: sok naturalny.
Obiad: zupa jarzynowa z fasolką szparagową, mięso porcjowane, ziemniaki ,buraczki, kompot.
Podwieczorek: ryż z duszonym jabłkiem, herbata owocowa.
Deser: jabłko.

18.01.2018 Czwartek
Śniadanie: makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, szczypiorek, ogórek kiszony, herbata owocowa.
Deser: jabłko.
Obiad: grochówka, filet z ryby, ziemniaki, sałatka z białej kapusty z marchewką i szczypiorkiem z majonezem, kompot.
Podwieczorek:  koktajl jogurtowo-truskawkowy, ciasteczko owsiane.
Deser: pomarańcze.

19.01.2018 Piątek
Śniadanie: płatki ryżowe z mlekiem i bakalie, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka, herbata owocowa.
Deser: sok naturalny.
Obiad: zupa jarzynowa krem z groszkiem ptysiowym, leczo mięsno-warzywne z ryżem, kompot.
Podwieczorek: placuszki z cukinii, mięta z cytryną.
Deser: gruszka.