Jadłospis

kucharz


    Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 21.05.2018

Śniadanie: kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka pieczona, papryka, herbata owocowa.
Deser: banan.
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną, kompot.
Podwieczorek: bułka z masłem, ser biały, miód, herbata owocowa.
Deser: jabłko.

WTOREK 22.05.2018

Śniadanie: chrupki kukurydziane czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa, ogórek kiszony, herbata owocowa.
Deser: mandarynka.
Obiad: barszcz czerwony, mięso wieprzowe porcjowane, kasza gryczana, surówka z białej kapusty z marchewką, kompot.
Podwieczorek: rogalik maślany z masłem, herbata owocowa.
Deser: jabłko.

ŚRODA 23.05.2018

Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata owocowa.
Deser: winogrona.
Obiad: zupa brokułowa, spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym, marchewka do gryzienia, kompot.
Podwieczorek: koktajl jogurtowo-truskawkowy, bułeczka z masłem.

CZWARTEK 24.05.2018

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, liść sałaty, herbata owocowa.
Deser: sok owocowy.
Obiad:
zupa z soczewicą, smażona ryba, ziemniaki, marchewka gotowana z ogórkiem kiszonym, kompot.
Podwieczorek: ryż zapiekany z jabłkiem z dodatkiem cynamonu, herbata owocowa.

PIĄTEK 25.05.2018

Śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek świeży, herbata owocowa.
Deser: jabłko.
Obiad: zupa koperkowa, naleśniki z serem z serem, polewa śmietankowo-jogurtowo-truskawkowa, kompot.
Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski wieprzowe na ciepło, ketchup, herbata owocowa.
Deser: gruszka.