Jadłospis

kucharz

JADŁOSPIS

 

9.07.2018 Poniedziałek

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica, ogórek małosolny, herbata owocowa.
Deser: arbuz.
Obiad: barszcz biały, spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym, kompot.
Podwieczorek: rogalik maślany z masłem, herbata owocowa.
Deser: morele.

10.07.2018 Wtorek

Śniadanie:płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor, herbata owocowa.
Deser: sok owocowy.
Obiad:  zupa koperkowa, kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot.
Podwieczorek: ryż z jabłkiem, sos śmietankowo-truskawkowy, herbata owocowa.

11.07.2018 Środa

Śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa.
Deser:borówka amerykańska.
Obiad:zupa ogórkowa, mięso w sosie, kasza bulgur, sałata zielona z ogórkiem i pomidorem, winegret, kompot.
Podwieczorek:koktajl jogurtowo-bananowy, bułka wrocławska z masłem.
12.07.2018 Czwartek

Śniadanie:płatki miodowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, herbata owocowa.
Deser:jabłka.
Obiad: zupa z młodej kapusty,makaron z białym serem i sosem śmietankowo-jogurtowo-truskawkowym, kompot.
Podwieczorek:pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, papryka, herbata owocowa.
Deser: nektarynki.

13.07.2018 Piątek

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony z majerankiem,ogórek małosolny, herbata owocowa.
Deser: sok owocowy.
Obiad: zupa brokułowa, pulpeciki w sosie koperkowym, ziemniaki, marchewka z ogórkiem kiszonym, kompot.
Podwieczorek:kasza manna na gęsto z syropem owocowym, herbata owocowa.
Deser: jabłka.