Jadłospis

kucharz

    JADŁOSPIS

 

20.11.2017 PONIEDZIAŁEK

Śniadanie: zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, twaróg, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.
Deser: sok naturalny
Obiad: zupa marchewkowa, kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, sałata zielona ze śmietaną, kompot.
Podwieczorek:ciasteczko zbożowe, herbata z dzikiej róży.
Deser: śliwki.

21.11.2017 WTOREK

Śniadanie:kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka wędzona z indyka, ogórek kiszony, herbata owocowa.
Deser: jabłko.
Obiad: zupa porowa, kluski leniwe z bułeczką i masłem, marchewka tarta z jabłkiem, kompot.
Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, pieczony schab, pomidor, herbata owocowa.
Deser:winogrona.

22.11.2017 ŚRODA

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, szynka wiejska, rzodkiewka, ogórek świeży, herbata owocowa.
Deser: gruszka
Obiad: zupa z cukinii ze szczypiorkiem, kotlet mielony, ziemniaki, ogórek kiszony, pomidor, kompot.
Podwieczorek: koktajl jogurtowo-truskawkowy, bułka fitness z masłem.
Deser: mandarynki.

23.11.2017 CZWARTEK

Śniadanie: płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, liść sałaty, pomidor, herbata owocowa.
Deser: sok owocowy.
Obiad: zupa ziemniaczana, filet z ryby, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty z jabłkiem,  marchewką i majonezem, kompot.
Podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, rzodkiewka, herbata owocowa.
Deser: jabłko.

24.11.2017 PIĄTEK

Śniadanie: kawa na mleku, pieczywo mieszane z twarogiem, szczypiorek, papryka, herbata owocowa.
Deser: banan.
Obiad: grochówka, mięso porcjowane, kasza gryczana, marchewka gotowana, kompot.
Podwieczorek: chleb na miodzie z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, pomidor, herbata z dzikiej róży.
Deser:gruszka

 

  JADŁOSPIS

 

27.11.2017 Poniedziałek

Śniadanie: płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką wędzoną z indyka, żółty ser, papryka, ogórek kiszony, herbata owocowa.
Deser: Sok owocowy.
Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, klopsiki w sosie, ziemniaki, mizeria ze śmietaną i koperkiem, kompot.
Podwieczorek: chleb staropolski z masłem, twarożek, rzodkiewka, pomidory koktajlowe, mięta z cytryną.
Deser:  jabłko.

28.11.2017 Wtorek

Śniadanie: kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, herbata owocowa.
Deser: śliwka.
Obiad: kapuśniak, naleśniki z serem i polewą śmietankowo-truskawkową, kompot.
Podwieczorek: ryż zapiekany z jabłkiem, herbata owocowa.
Deser: winogrona.

 29.11.2017 Środa

Śniadanie: kawa na mleku,  pieczywo mieszane z masłem, pasztet dziadunia, ogórek kiszony, herbata owocowa.
Deser: sok naturalny.
Obiad: zupa ogórkowa, filet z ryby, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty,kompot.
Podwieczorek: koktajl jogurtowo-bananowy, mini-kajzerka z masłem.
Deser: mandarynka.

30.11.2017 Czwartek

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka, szczypiorek, herbata z dzikiej róży.
Deser: gruszka.
Obiad: krupnik, spaghetti mięsno-pomidorowe, kompot.
Podwieczorek: placki ziemniaczane, herbata owocowa.
Deser:  jabłko.

1.12.2017 Piątek

Śniadanie: płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, żółty ser, papryka, rzodkiewka, herbata owocowa.
Deser: jabłko.
Obiad: zupa brokułowa, podudzia z kurczaka, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot.
Podwieczorek: chleb staropolski z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek kiszony, herbata owocowa.
Deser: szaron.